Program PROMIS

Program za izvrsne projekte mladih istraživača – PROMIS je namenjen izvrsnim projektima mladih istraživača, u ranoj fazi karijere.

Ciljevi Programa su: uključivanje izvrsnih mladih istraživača u naučnoistraživački rad, jačanje profesionalnih kapaciteta mladih istraživača u ranoj fazi karijere, osposobljavanje mladih doktora nauka za rukovođenje projektima, osposobljavanje mladih istraživača za konkurisanje za druge istraživačke i razvojne projekte na nacionalnom i međunarodnom nivou, posebno u Evropskoj Uniji, kreiranje novih projektnih timova, podrška izvrsnim idejama i podrška naučnoistraživačkom radu koji će pozitivno uticati na društvo i privredu.

Program podržava osnovna i primenjena istraživanja u svim naučnim oblastima.

Projekti u okviru ovog Programa nemaju unapred zadate teme. Program omogućava mladim doktorima nauka da definišu sopstvene programe istraživanja, oforme sopstvene timove i sarađuju sa odgovarajućim laboratorijama i istraživačkim centrima u Srbiji i svetu.

Više informacija o programu možete pronaći na sajtu Fonda za nauku Republike Srbije.

Program se finansira sredstvima Fonda za nauku RS odnosno sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Više detalja u vezi projekаta PROMIS odobrenih Farmaceutskom fakultetu možete pogledati u fajlovima: Projekat PsyCise, Projekat DecodExpo.