Hor „Raskovnik“

Kontakt: hor.raskovnik@yahoo.com

Hor „Raskovnik“ studenata Farmaceutskog fakulteta formiran je marta 2007. godine posle uspešno obavljene audicije i odmah zatim je otpočeo sa radom. Hor već broji preko 40 članova što pokazuje značajnu zainteresovanost studenata da se pored redovnog studiranja bave i kulturno-umetničkim stvaralaštvom i aktivnostima, na amaterskoj osnovi.

Osnivanje hora svakako ima značaja u formiranju kulturnih i stvaralačkih potreba studenata, pored profesionalnog bavljenja i ispoljavanja u oblasti farmacije. Na taj način se podiže sopstveni osećaj vrednosti za stvaralaštvo iz oblasti opšte kulture, stiču navike u negovanju domaćih kulturnih tradicija i širi polje konkretne kulturne razmene sa srodnim domaćim i inostranim društvima i udruženjima. Svoje aktivnosti hor ostvaruje kroz nastupe na koncertima, priredbama i sličnim kulturnim dešavanjima, koje samostalno organizuje ili su inicirane od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, zatim raznih ustanova, preduzeća, saveza i udruženja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Probe hora se održavaju na Farmaceutskom fakultetu u učionici preko puta skriptarnice ponedeljkom i četvrtkom od 19 časova (do kraja novembra), odnosno, četvrtkom od 19 časova (od decembra do kraja jesenjeg semestra 2009/2010). Probe vodi dirigent Đorđe Perović. Audicija za prijem novih članova je stalno otvorena.