Opis projekta

Karijera u farmaciji predstavlja centralni godišnji događaj u oblasti karijernog razvoja studenata farmacije, koji će se održati 29. i 30. marta 2018. na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Projekat pod okriljem Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, uz podršku Univerzitetskog centra za razvoj karijere, organizuje grupa od tridesetoro entuzijastičnih studenata.

Cilj projekta je da, u saradnji sa farmaceutskim kompanijama i institucijama, koje su spremne da ulažu u budućnost, pružimo šansu mladim i ambicioznim ljudima da se upoznaju sa potrebama budućih poslodavaca i da, u skladu sa svojim afinitetima i stečenim znanjima, prepoznaju kompaniju/ustanovu sa kojom bi započeli svoju uspešnu poslovnu karijeru. Cilj projekta je i da se studentima približe nove tendencije i aktuelnosti iz sveta farmacije i da kroz edukativan segment (predavanja, prezentacija i specijalizovanih edukativnih radionica kompanija) omogući sticanje novih znanja i veština.

Studenti i mladi diplomci Farmaceutskog fakulteta dostavljaju svoje CV-jeve, koji će po formiranju karijerne baze biti elektronski dostupni svim kompanijama i institucijama učesnicama.

Tokom prvog dana, studenti će imati priliku da se upoznaju sa koracima koje prolaze na putu do prvog zaposlenja kao i sa načinom selekcije kandidata kroz simulaciju intervjua za posao. Pored centralnog dešavanja sa Karijernim forumom, tokom drugog dana projekta biće organizovan i sajam poslova i praksi. Na štandovima u izložbenom prostoru hola Farmaceutskog fakulteta učešće će uzeti farmaceutske, medicinske i IT kompanije i institucije, koje će se predstaviti studentima. Specijalizovane edukativne radionice će se održavati tokom oba dana.

Na okruglom stolu u Svečanoj sali Farmaceutskog fakulteta naši učesnici i partneri imaće priliku da se međusobno umreže (B2B) i povežu sa državnim i akademskim institucijama.