Profesorke Farmaceutskog fakulteta među 2% najcitiranijih svetskih naučnika

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da su profesorke Farmaceutskog fakulteta ponovo prepoznate na globalnom nivou za svoj izuzetan doprinos nauci. Prema listi koju svake godine objavljuje Univerzitet Stanford, a koja rangira 2% najcitiranijih svetskih naučnika, i ove godine među najuticajnijima u svetu našle su se profesorke našeg Fakulteta.

Profesorka Aleksandra Buha Đorđević, koja je već treću godinu za redom na ovoj prestižnoj listi, i ove godine je najbolje rangirana naučnica sa našeg Fakulteta. Profesorka Jelena Kotur Stevuljević je takođe ostvarila izuzetan uspeh, budući da je na listi bila 2019, 2020. i ove 2022. godine. Pored njih, na ovoj prestižnoj listi nalaze se i prof. Jelena Vekić, prof. Ana Ninić,prof. Vesna Spasojević Kalimanovska i prof. Aleksandra Zeljković.

Metodologija rangiranja zasnovana je na većem broju kriterijuma. Među najznačajnijima su broj samostalnih naučnih radova, broj radova u kojima je naučnik prvi autor ili rukovodilac istraživanja, broj citata tih radova, kao i H indeks. Za više informacija o metodologiji rangiranja i celokupnoj listi, možete posetiti link.

Ovo priznanje je dokaz kontinuiranog rada, posvećenosti i izuzetnog doprinosa naših istraživača svetskoj nauci. Ponosni smo na njihove uspehe i radujemo se budućim dostignućima.