Nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"

U svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u sredu 22. marta, dodeljene su nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" istaknutim pojedincima privrednog i društvenog života koji su svojim radom obeležili proteklu godinu. Na ovoj svečanosti, uz prisustvo velikog broja uglednih ličnosti i medija, dodeljeno je više nagrada iz različitih oblasti.

Ove godine je nagradu za visok nivo visokoškolskog obrazovanja mladih, dobila prof. dr Zorica Vujić, dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u BeograduProf. Vujić je nagradu uručio član žirija, pesnik Pero Zubac.

Priznanje se dodeljuje u okviru projekta "Put ka vrhu" koji realizuju Media Ivent, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu i RTV Vojvodina, uz podršku Privredne komore Srbije.

Među dobitnicima su istaknuti stvaraoci, kompanije, institucije i udruženja koji se ističu rezultatima na polju privrednog i društvenog stvaralaštva u Beogradu i Srbiji. Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dodeljuje se od 2000 godine u Srbiji, a od 2016. godine u Republici Srpskoj i BiH i nosi ime čuvenog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka.

Priznanje je umetnički rad Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.

Među dobitnicima ovog prestižnog priznanja su i Željko Sertić, direktor Razvojne agencije u kategoriji "za unapređenje privrednog sistema", Akademik Ljubomir Simović za doprinos književnom radu, Nj.E. Ambasador Crne Gore u Beogradu - prof. Branislav Mićunović u kategoriji "za prekograničnu saradnju i pruženu ruku prijateljstva", dok je nagrada Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda za razvoj lokalne samouprave pripala opštini Novi Beograd, koju je primio Aleksandar Šapić, predsednik opštine.