Sajam stipendija - 8. oktobra na Univerzitetu u Beogradu

Univerzitetski Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu poziva vas na Sajam stipendija koji će se održati u četvrtak, 8. oktobra 2015. godine, od 10 do17 časova u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu (Kapetan Mišino zdanje, Studentski trg br.1).

Ovaj jedinstveni događaj čiji je organizator Univerzitet u Beogradu okupiće na jednom mestu domaće i strane institucije koje dodeljuju stipendije i druge oblike finansijske podrške  studentima i diplomiranim studentima Univerziteta u Beogradu.  Na sajmu će učestvovati  predstavnici ambasada, stranih univerziteta, kulturnih centara, fondacija, ministarstava i kompanija.

U dvorištu Kapetan Mišinog zdanja tokom dana će studentima u periodu od 11 do 15.30 časova biti na raspolaganju predstavnici preko 40 institucija koje dodeljuju stipendije i koji će u okviru programa dvosatnih konsultacija i susreta moći da upoznaju studente i sa njima razgovaraju o detaljima vezanim za određenu stipendiju. Studenti  će tokom ovih susreta moći da saznaju više o stipendijama i posavetuju se o različitim pitanjima vezanim za pripremu za mobilnost ili stipendirani nastavak školovanja u zemlji i inostranstvu.

Od 10.30 do 17 časova publika će u Svečanoj sali moći da prati program »15 Saveta za 15 minuta« tokom kog će predstavnici institucija predstaviti stipendije, davati savete i odgovarati na pitanja u vezi različitih stipendija. Tokom programa predstaviće se ukupno 16 institucija.

Na svečanom otvaranju u 10 časova javnosti će se obratiti predstavnici Univerziteta u Beogradu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Otvaranju sajma prisustvovaće jedan broj ambasadora i visokih zvaničnika zemalja sa kojima Univerzitet u Beogradu ostvaruje saradnju.

Jedan od ciljeva Sajma stipendija jeste informisanje studenata o programima stipendiranja na domaćim i stranim univerzitetima, afirmacija stipendija kao izvora finansiranja i motivisanje studenata da postižu bolje akademske rezultate.

Realizaciju Sajma podržali su prijatelji manifestacije: “Microsoft” Razvojni centar Srbija, kompanija „Coca Cola Hellenic“, Obrazovni centar „Equilibrio“, kompanija „Nestlé Adriatic S d.o.o.“, iBeogradskapekarska industrija „Klas“.

Pogledajte kompletan program sajma: Program

Za više detalja molimo posetite sajt Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata:

www.razvojkarijere.bg.ac.rs.