Studenti Farmaceutskog fakulteta u Beogradu osvojili prestižne nagrade na regionalnom Novartis BioCamp-u

Lek, Sandoz-Novartis farmaceutska kompanija otvorila je svoja vrata mladim ekspertima iz 10 evropskih zemalja četvrtu godinu za redom, omogućavajući im uvid u svet farmaceutske industrije. Transfer znanja je važna karika između nauke i preduzetništva, stoga su profesori na fakultetima u Ljubljani i zdravstveni stručnjaci iz Leka, Sandoza i Novartisa govorili o modernim terapijama metabiličkih poremećaja, retkim bolestima i značaju biološki sličnih lekova.

35 odabranih učesnika, koji su većinom studenti doktorskih studija, iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Italije, Nemačke, Holandije, Poljske i Ruske Federacije su se susreli sa izazovom da pripreme ,,case study’’ za razvoj novog farmaceutskog proizvoda i plasiraju ga na tržište.

Najboje pojedinačne rezultate imali su Janko Ignjatović, student doktorskih studija na modulu analitika lekova Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu i Boris Brus, student doktorskih studija na modulu farmaceutska hemija Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta u Ljubljani. Predrag Stojaković, student pete godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu na smeru medicinski biohemičar, dobio je timsku nagradu za najbolju prezentaciju.

Prema mišljenju organizatora koji su dizajnirali ,,case study’’, pobednici regionalnog BioCamp-a Boris Brus i Janko Ignjatović su se dokazali kao najbolji od svih takmičara prilikom kombinovanja naučnog i preduzetničkog načina razmišljanja što je od izuzetne važnosti za uspeh u farmaceutskoj industriji. Pobednici će zato učestvovati na tradicionalnom Novartis-ovom BioCamp-u u sedištu ove multinacionalne kompanije u Bazelu, Švajcarska avgusta meseca. Zajedno sa mladim naučnicima širom sveta oni će sticati nova znanja i iskustva i učiti o novim trendovima u biotehnologiji i biofarmaciji.

Više informacija možete pogledati ovde.