Prva studentska humanitarna fondacija

Prva studentska humanitarna fondacija "Osmeh na dar" organizuje osmu po redu Novogodišnju akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.

U sklopu akcije koja će trajati tokom decembra meseca, na Farmaceutskom fakultetu od 23.12. do 27.12., aktivisti će svakog radnog dana od 11 do 15 časova prikupljati sadržaj za novogodišnje paketiće u vidu novih igračaka, knjiga za decu, nastavnog materijala i slatkiša.

U novogodišnjoj akciji fondacije učestvuju studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu, Filološki, Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka, Teološki i Geografski fakultet, kao i Univerziteta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Petu godinu zaredom, akciju je podržala i omladina iz Tenje, Vukovara, Osijeka, Bijelog brda i Borova.
Za više informacija posetite sajt www.osmehnadar.org.

Osnovni cilj akcije je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno (na Kosovu i Metohiji, u Kuršumliji, Požegi, Užicu, Svilajncu, brojnim mestima u Vojvodini, kao i Beogradu), te pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje da svojim skromnim doprinosom pomognu ovu akciju.

"Zelimo da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, do pokrenemo aktivizam kod mladih, da društvu skrenerno pažnju na probleme koji nas okružuju i da pokažemo kako uz malo volje, vremena i entuzijazma možemo da menjamo svet oko sebe."