Konkurs za stipendije Hemofarm fondacije

Hemofarm fondacija raspisuje konkurs za dodelu 10 stipendija studentima koji su prvi put upisali završnu godinu osnovnih/integrisanih akademskih studija kao i studentima koji su školske 2019/2020. upisali master studije na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija i to na:

- Medicinskim fakultetima;

- Farmaceutskim fakultetima;

- Tehnološkim fakultetima;

- Hemijskim fakultetima;

- Fakultetima za fizičku hemiju;

Konkurs je otvoren za studente koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50. Studentima završne godine osnovnih/integrisanih akademskih studija i studentima master studija, stipendija će se isplaćivati mesečno, u iznosu od 11.741,00 RSD, u periodu od oktobra 2019. do septembra 2020. godine, izuzev jula i avgusta, najkasnije do 15og u mesecu za tekući mesec. Osim prosečne ocene, prilikom odabira, kriterijum je i materijalno stanje studenta. Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su državljani Republike Srbije. Za kandidate koji budu u užem izboru sprovešće se proces profesionalne selekcije koja obuhvata testiranje i intervju sa kandidatima. Rezultati profesionalne selekcije su jedan od kriterijuma za izbor stipendista. Budući stipendisti HEMOFARM fondacije u školskoj 2019/2020. godini imaće priliku da budu deo Mentorskog i programa stručne letnje prakse „Možeš i ti“ i da u kontaktu sa ekspertima HEMOFARM AD unaprede svoja znanja i veštine neophodne za dalji lični i profesionalni razvoj.

Kandidati koji primaju stipendiju (ili studentski kredit ili bilo koju drugu materijalnu pomoć) za istu školsku godinu, od bilo koje druge ustanove ili organizacije po bilo kom drugom osnovu, NEMAJU pravo na dodelu stipendije HEMOFARM fondacije.

Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu konkurisanja možete videti ovde.

Konkurs je otvoren od 15.10.2019. do 04.11.2019. godine.