Sajam stipendija "Stipendija i ja"

Dvodnevni SAJAM STIPENDIJA „Stipendija i ja“ Univerziteta u Beogradu realizovaće se u zgradi i dvorištu Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu 27. i 28. septembra 2017.godine. Ova manifestacija koju četvrti put organizuje Univerzitet u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mestu okupi veliki broj institucija koje dodeljuju stipendije i da se predstave raznovsni vidovi finansijske podrške i mobilnosti dostupne studentima na osnovnim, master i doktorskim studijama. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Bogat program Sajma stipendija odvijaće se tokom dva uzastopna dana, kada će vrata Rektorata biti otvorena za sve posetioce 27.09.2017 od 11 do 16.00 časova, a 28. 09. od 9.30 do 16.00 časova. Studenti će tokom dva dana programa Sajma stipendija imati priliku da prisustvuju predavanjima, dobiju korisne informacije u okviru programa prezentacija „15 saveta za 15 minuta“, kao i da uzmu aktivno učešće u konsultacijama sa prisutnim stipenditorima, raspoloženima da odogovore na sva pitanja i pruže odgovarajuće savete.

Svoje stipendijske programe predstaviće Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fond za mlade talente Dositeja, Grad Beograd, kompanije Loreal, Digit, Valjaonica bakra Sevojno, Eko Serbia AD, Fondacija Tempus, Fondacija Studenica, Fondacija dr Zoran Đinđić i Obrazovni sistem Ekilibrio, ambasada SAD, Velike Britanije, Kanade, Republike Grčke, Republike Koreje, Republike Češke, kao i Francuski institut u Srbiji, Ruski Dom u Beogradu, Nemačka služba za akademsku razmenu /DAAD/, Beogradska otvorena škola, EURAXESS mreža u Srbiji i tri italijanska univerziteta (Universita Cattolica del Sacro, Politecnico di Milano, CaFoscari). Studenti će imati prilike da čuju više i o programima mobilnosti, stipendijama i novčanim pomoći koje obezbeđuju Zadužbine Univerziteta u Beogradu, kao i da saznaju više o podršci koje im obezbeđuje Sektor za mađunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata. Vrlo posećeno predavanje posvećeno mogućnostima studiranja u velikom broju evropskih i svetskih zemalja kao i međunarodno priznatim sertifikatima i ove godine realizovano zahvaljujući angažovanju velikog broja profesora sa Filološkog fakulteta.

Prenos programa oba dana biće emitovan uživo preko interneta na Media portalu računarskog centra Univerziteta u Beogradu. Sajam su podržale kompanije DDOR Novi Sad, Loreal Balkan, Digit, Nestle Adriatik, Froneri i Golijska Ledena robnim, novčanim i donacijama u uslugama.

Univerzitet u Beogradu organizacijom Sajma stipendija obezbeđuje studentima mogućnost da se pravovremeno i podrobno informišu o velikom broju raspoloživih prilika, o procedurama, uslovima i rokovima za prijavu i uspešno planiraju svoje dalje profesionalne korake. Za učesnike, stipenditore, Sajam je sjajna prilika za afirmaciju programa finansijske pomoći, društvene odgovornosti i regrutaciju zainteresovanih studenata.

Program možete preuzeti ovde.

Detaljnije informacije:

http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija,

https://www.facebook.com/sajam.stipendija/i https://www.instagram.com/centarzarazvoj/