Pregled vesti iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata

Drage kolege,

Pred vama je nov pregled vesti iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata. U proteklom periodu bavili smo se pretežno planiranjem godišnjih aktivnosti i analizom realizovanih aktivnosti tokom prethodne godine.

Pripremamo novi poziv za obavljanje stručne prakse za preko 140 studenata različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu (pretežno iz tehničko-tehnološke grupacije) koja je omogućena zahvaljujući potpisanom Protokolu o saradnji između Univerziteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tokom 2016.godine, kojim se predviđa realizacija još dva ciklusa stručne prakse do kraja ove školske godine. U prvom ciklusu praksu je obavilo (i do kraja februara će obavljati) preko 100 studenata, a za drugi ciklus koji će trajati od 1.marta do 1.juna biće otvoreno oko 140 mesta. Prijavljivanje će se vršiti elektonski putem sajta www.studentskapraksa.com do 15. februara 2017.godine.

Takođe, u pripremi je novi ciklus programa praksi u grčkim kompanijama koji Centar realizuje u saradnji sa Helenskim privrednim udruženjem već treću godinu za redom. Konkurs će biti otvoren 22.februara 2017.godine kada ćemo u zgradi Rektorata organizovati predstavljanje konkursa i Sajam praksi na kom će učestvovati kompanije koje će otvoriti svoja vrata za studente u okiviru ovog programa pod nazivom “Grčkom inicijativnom do radnog iskustva”.

U produžetku šaljemo izvod iz aktuelnih vesti sa našeg sajta i pozivamo da se informišete o aktuelnim prilikama za posao, praksu, volontiranje i stipendije: novi konkursi

Zvanična prezentacija centra: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/