Projekat „Studentske posete Evropskim prestonicama kulture“

Kancelarija za mlade Gradske opštine Palilula kroz projekat „Studentske posete Evropskim prestonicama kulture“ promoviše evropske vrednosti, upoznavanjem mladih studenata sa teritorije Gradske opštine Palilula sa kulturom i istorijom evropskih prestonica.

Projektom je predvidjeno da se odabere grupa od sto trideset i pet uspešnih studenata koji bi predstavljali svoje fakultete na ovom putovanju po evropskim prestonicama. Radi kvalitetnijeg odabira studenata koji će otići na ovo putovanje odredjene su kvote po fakultetima Univerziteta u Beogradu i za Farmaceutski fakultet kvota iznosi 3 studenta.

Putovanje će biti realizovano u periodu od 07. do 14. marta 2016. godine i tom prilikom biće posećene Austrija, Nemačka, Belgija i Holandija.

Konkurs i prijavljivanje studenata je počev od 19. februara i traje do 29. februara 2016. godine i obavlja se slanjem SMS poruke koja sadrži tekst STUDENT PALILULAC na broj telefona 069 82 66 555. Na osnovu poslate SMS poruke, studenti će biti kontaktirani kako bi dobili obaveštenje koju dokumentaciju treba da prilože na pisarnicu Gradske opštine Palilula uz prijavu, a takodje će im biti zakazan i intervju sa Komisijom za odabir studenata sa teritorije Gradske opštine Palilula.

Kriterijumi koje studenti treba da ispunjavaju su sledeći:

-          stalno prebivalište na teritoriji Gradske opštine Palilula

-          student starosti od 19 do 27 godina

-          student prve godine studija koji je na budžetu Republike Srbije (20% od ukupnog broja učesnika projekta)

-          studenti ostalih godina koji imaju ukupan prosek ocena veći od 7,5

-          motivaciono pismo