58. Kongresa studenata biomedicinskih nauka sa međunarodnim učešćem

Ovogodišnji, 58. po redu, Kongres studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem, održan je na Kopaoniku u periodu 24.4-2.5. Među više od 900 učesnika, našlo se i 50 studenata našeg fakulteta, koji su svoje radove, pred stručnom komisijom i publikom, prezentovali u 8 različitih sesija. Zajedno sa studentima, na Kongresu su boravili i prodekan za finansije, prof. dr Nataša Bogavac-Stanojević, prof. dr Vesna Matović i prof. dr Maja Tomić, koje su učestvovale kao članovi stručnih komisija na više sesija iz različitih oblasti.
Čitav Kongres bio je posvećen medicini bola. Cilj je bio utemeljivanje dosadašnjih i sticanje novih znanja iz ove oblasti, kroz interesantna predavanja i radionice. Ovome je doprinela i prof. dr Maja Tomić, organizujući radionicu pod nazivom „Terapija glavobolje tenzionog tipa i dismenoreje“.
Prezentacije svih radova naših studenata vrlo su zapažene, a četiri su proglašene i najboljim u svojoj sesiji. Ovom prilikom čestitamo kolegama: Veljku Cvetkoviću – oblast farmakologija, Mariji Stajić – oblast farmaceutska hemija, Nataši Erić – oblast analitika lekova i Nikoli Jakovljeviću – oblast farmaceutska tehnologija i kozmetologija. Osim ovoga, naši studenti pokazali su i veliko znanje iz oblasti farmaceutske tehnologije, osvojivši sva tri prva mesta u kvizu na radionici posvećenoj savremenim farmaceutsko-tehnološkim formulacijama analgetika i antipiretika.

Slike sa događaja pogledajte u galeriji.