Predavanje: Medijacija – posredovanje u rešavanju sporova: zašto i kako?

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Centrom za konstruktivno rešavanje konflikata Srbije organizuje predavanje pod nazivom Medijacija – posredovanje u rešavanju sporova: zašto i kako? Medijacija u Srbiji predstavlja relativno novi oblik mirnog rešavanja sukoba, a najčešće se primenjuje kao alternativa rešavanju sudskih sporova (imovinsko pravni, krivično pravni, radni, privredni), ali i u oblastima kao što su porodični odnosi, vršnjački odnosi, diskriminacija, mirovni pregovori, mobing.

Predavanje će se održati 25. maja od 12 do 14 časova u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1, učionica u potkrovlju.

Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave i saznaju:

  • Šta je medijacija i koje su prednosti medijacije u odnosu na sudsko rešavanje sporova?
  • Koje kompetencije su potrebne za ovu novu profesiju u Srbiji?
  • Kako se postaje medijator? Koji su uslovi postupak dobijanja licence za medijatora?
  • Kako veštine medijatora mogu da otvore vrata lakšem zapošljavanju?

Predavanje će držati Milena Tadirović, specijalista medijacije, trener nenasilne komunikacije, pregovaranja i medijacije, kooordinator i supervizor velikog broja projekata u oblasti uključivanja mladih u lokalnu zajednicu, prevencije i rešavanja sporova, autor i koautor publikacija na temu medijacije, prevencije i transformacije sukoba  i Sonja Ristić, licencirani medijator i menadžer ljudskih resursa u Alpha banci.

Broj mesta je ograničen, a prijavljivanje obavezno, putem formulara: https://goo.gl/St0gHM

Zainteresovani koji budu najbrži će imati prednost pri odabiru.

Rok za prijavu je 22. 5. 2016.