Učešće Farmaceutskog fakulteta na Sajmu obrazovanja EDU fair 2015

Sajam obrazovanja EDU fair održava se u Beogradu već dvanaest godina pod sloganom „A šta ćeš ti da studiraš?“ Preko 80 domaćih i inostranih fakulteta i visokih škola iz petnaest zemalja predstavilo se na ovom sajmu tokom 6. i 7. marta u hotelu Crown Plaza u Beogradu, a među njima bio je i naš Fakultet, zajedno sa još 18 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Posetioci ove manifestacije bili su srednjoškolci iz cele Srbije koji su dolazili organizovano sa školom, a često i sa roditeljima, pa je predstavljanje na ovako posećenom skupu bila dobra prilika da se svima koji su potencionalno zainteresovani za studije farmacije na našem Fakultetu pruže iscrpne informacije.

Fakultet su na ovoj manifestaciji predstavili doc. dr Dušanka Krajnović i stručni saradnik Jelena Manojlović sa Katedre za socijalnu farmaciju i farmaceutsko zakonodavstvo i saradnik Centra za razvoj farmaceutske i biohemijske prakse Jovana Brkić. Studenti različitih godina studija su se kao i do sada odazvali pozivu, a u realizaciji ove aktivnosti učestvovali su: Stefan Planić, Ivana Vasiljević, Vasilisa Petković, Jelena Đoković i Marko Vučković. Posebno ističemo aktivnost studenata koji su se potrudili da potencijalnim budućim kolegama prikažu pozitivnu atmosferu na Farmaceutskom fakultetu i predstave studentski život i boravak u različitim laboratorijama.

Kuriozitet ove manifestacije predstavlja i podatak da je upravo štand našeg Fakulteta, kao veoma zapažen, bio prikazan prilikom predstavljanja ove manifestacije u medijima.