Конкурс Владе Мексика за стипендирање странаца у 2019. години

Конкурс Владе Мексика за стипендирање странаца у 2019. години објављен у одељку „Стипендије и курсеви академске сарадње“ секције „Акције и програми“ на јединственом Владином порталу коме можете приступити овде.

Пријаве српских држављања морају бити обављене електронски, путем Система за управљање академском сарадњом (SIGCA). Због тога је неопходно да кандидати приложе документацију по упутствима система и у складу са наведеним у Конкурсу за 2019. годину. Систем SIGCА ће бити отворен до 28. септембра 2018. године, како би заинтересовани могли да пошаљу своје пријаве. Резултати ће бити обајвљени од 5. децембра 2018. године.

Стипендије се нуде само у областима и за институције које су изричито наведене у Конкурсу за 2019. годину. Електорнске пријаве које не испуњавају све потребне услове из конкурса неће бити укључене у процес селекције. За 2019. годину, у оквиру билатералног плана са Србијом, нуде се 2 стипендије: 2 нове стипендије (2 доступне од марта 2019. године).

У вези пријава за COLMEX, FLACSO и Ибероамерички Универзитет (UIA) дефинитиван пријем на студије условљен је испуњавањем различитих процеса које спроводе те институције.